Autoedun verotusarvoihin muutoksia vuodelle 2023


Verohallinto on vahvistanut vuoden 2023 autoedun laskentaperusteet. Vapaan autoedun verotusarvo nousee 30 euroa kuukaudessa kaikissa ikäluokissa vuoteen 2022 verrattuna, käyttöedun verotusarvon laskentaperusteisiin ei tule muutosta.

VAPAAN AUTOEDUN VEROTUSARVON LASKENTAPERUSTEISIIN MUUTOS POLTTOAINEIDEN HINTOJEN NOUSUN TAKIA

Verohallinto vahvisti marraskuun lopussa vuonna 2023 noudatettavat luontoisetujen laskentaperusteet. Polttoaineiden hintojen nousu näkyy tulevana vuonna myös vapaan autoedun verotusarvossa, sillä vapaan autoedun verotusarvo nousee 30 euroa kuukaudessa. Korotus koskee vain vapaata autoetua, käyttöetuun ei tämä korotus vaikuta.

verovapaiden lisävarusteiden euromääräinen raja nousee

1.1.2023 alkaen työsuhdeautoon hankittavien lisävarusteiden arvo lisätään auton hintaan 1200 euroa ylittävältä osalta. Raja oli vuosia 850 euroa ja sellaisenaan jäänyt kenties hieman jälkeen autojen sekä lisävarusteiden hintakehityksestä. 

vähäpäästöisten työsuhdeautojen verotusarvovähennyksiin ei muutosta 

Aiemmin voimaan tulleet käyttövoimaan ja/tai päästöarvoon perustuvat verotusarvojen vähennykset säilyvät ennallaan:

  • vähennys 170 euroa kuukaudessa, jos auton ainoa käyttövoima on sähkö (1.1.2020 jälkeen rekisteröidyt työsuhdeautot), voimassa sekä vapaan autoedun että käyttöedun haltijoille
  • vähennys 85 euroa kuukaudessa, jos auton hiilidioksidipäästöt ovat 1-100 g/km, voimassa sekä vapaan autoedun että käyttöedun haltijoille
  • vähennys 120 euroa kuukaudessa vapaan autoedun käyttökustannusten osuudesta, kun kyseessä on täyssähköauto (vähennys ei ole voimassa käyttöedun haltijoille)
  • vähennys 60 euroa kuukaudessa vapaan autoedun käyttökustannusten osuudesta, kun kyseessä on ladattava hybridi tai kaasuauto, jonka päästöt ovat 1-100 g/km (vähennys ei ole voimassa täyshybrideille eikä käyttöedun haltijoille)

    Kirjoitimme aiheessa viime vuonna enemmän, voit lukea jutun täällä.

lisätietoja

Me Autokeskuksen yritysmyynnissä olemme apunasi, jos työsuhdeautoilun verotukseen liittyvät asiat herättävät kysymyksiä. 
Päivitetyt verotusarvojen laskentaperusteet löydät Verohallinnon v 2023 luontoisetupäätöksestä.

 

Tilaa uutiskirje suoraan sähköpostiisi

Haluatko saada tiedon uusista kirjoituksista suoraan sähköpostiisi? Tilaa nyt Autokeskuksen uutiskirje.

TILAA UUTISKIRJE