Kia EV9 on merkin uusi vakuuttava lippulaiva


Kia on noussut nopeasti yhdeksi Suomen suosituimmista automerkeistä. Vahvan malliston uutena keulakuvana kulkee hulppea Kia EV9.

Kia on yksi viime vuosikymmenen hienoimpia menestystarinoita Suomen autokaupassa. Vahvasti sähköistynyt ja monipuolinen mallisto ovat mahdollistaneet nousun suosituimpien automerkkien joukkoon. Vuonna 2022 Kia saavuttikin Suomessa ennätyksellisen 8,6 prosentin markkinaosuuden ja oli kolmanneksi suosituin henkilöautomerkki noin 6 900 kappaleen ensirekisteröinnillä.

kia_markkinaosuudet 

Nyt merkki saa malliston keulakuvakseen täysin uuden Kia EV9 -mallin. Hieman yli viiden metrin pituus ja lähes kahden metrin leveys herättävät kunnioitusta ensisilmäyksestä alkaen. Mittojen mukaisesti sisällä on ruhtinaalliset tilat ja EV9 on aina varustettu kolmella istuinrivillä. Tarjolle tulee 7-paikkaisen version lisäksi kaksi erilaista 6-paikkaista versiota.

HUIPPUUNSA HIOTTUA TEKNIIKKAA

digital-1920x1080-kia-ev9-7

Kia EV9 rakentuu sisarmalli EV6:sta tutulle sähköautoja varten suunnitellulle E-GMP-rakenteelle. EV9:n on aina varustettu 99,8 kWh kapasiteetin tarjoavalla akustolla, jonka turvin auton toimintamatka yhdellä latauksella on WLTP-mittauksen mukaisesti 512 kilometriä. Suomessa EV9 on aina nelivetoinen ja 282 kW:n (384 hv) teho tarjoaa vaivattoman suorituskyvyn kaikissa tilanteissa.

Kia EV9:n pikalatausteho on 240 kW, minkä ansiosta 10–80 prosentin, eli yli 350 kilometrin toimintamatkan, lataus sujuu vain 24 minuutissa. Latauskyky myös viileämmissä keleissä varmistetaan akuston esilämmityksellä, joka navigointiin liittyvän aktivoitumisen lisäksi mahdollista kytkeä päälle manuaalisesti. Muiden Kian tuoreiden sähköautojen tapaan EV9:n toimii isona virtalähteenä, ja autosta on mahdollista ottaa sähköä latausporttiin laitettavan adapterin kautta kaikkiin normaaleihin sähkölaitteisiin.

Myös monille suomalaisille tärkeä vetokyky erottaa EV9:n kilpailijoistaan. Kian uuden lippulaivan vetomassa on nimittäin vaikuttava 2 500 kiloa. EV9:n voimalla siirtyy siis hieman isompikin asuntovaunu tai vene.

HOUKUTTELEVASTI HINNOITELTU 

kia-ev9-ionity-2-digital-1920x1080

Kian uuden lippulaivan hinnat alkavat ominaisuudet huomioiden erittäin houkuttelevasta 81 781 eurosta ja autoetu alkaa 1 025 eurosta. Auton vakiovarustelu on merkille tyypilliseen tapaan erittäin kattava. Kuljettajan edessä on 12,3-tuumainen digitaalinen mittaristo ja keskellä toinen samankokoinen näyttö multimedia- ja navigointijärjestelmälle. Etuistuimet ovat sähköllä säätyvät ja lämmityksen lisäksi kahden ensimmäisen rivin istuimet ovat varustettu myös ilmastoinnilla. Auton avaaminen ja käynnistäminen onnistuvat kätevästi puhelimeen linkitettävällä Smart Key -järjestelmällä, ja kattavat kuljettajaa avustavat järjestelmät huolehtivat turvallisesta etenemisestä.

EV9:n myynti alkaa GT-Line AWD 1st Edition -mallistolla. Varusteluun kuuluvat muun muassa dynaamiset LED-ajovalot, 360-asteen kamerajärjestelmä, Meridianin audiojärjestelmä sekä tuulilasin heijastusnäyttö. 1st Edition malliston hinnat alkavat 7-paikkaisen version 86 708 eurosta, joka autoedun muodossa tarkoittaa 1 095 euroa. Malliston lippulaivana toimivan 6-paikkaisen mukavuusistuimilla varustetun version hinnaksi muodostuu 87 405 euroa, joka kustantaa autoetuautoilijalle 1 105 euroa kuukaudessa.

TERVETULOA TUTUSTUMAAN ENSIMMÄISTEN JOUKOSSA

Mikä parasta, näitä autoja ei tarvitse odottaa enää kauaa; Kia EV9 on ensimmäistä kertaa nähtävillä Suomessa Helsingin keskustassa Sanomatalossa 31.10.–1.11. klo 10–17. Jälleenmyyjät saavat esittelyautot marraskuun puolivälissä ja ensimmäiset asiakkaat saavat autonsa pian tämän jälkeen.

Voit tutustua autoon tarkemmin Kian verkkosivuilta.

Tilaa uutiskirje suoraan sähköpostiisi

Haluatko saada tiedon uusista kirjoituksista suoraan sähköpostiisi? Tilaa nyt Autokeskuksen uutiskirje.

TILAA UUTISKIRJE