Autokeskus kumppanina PostNordin ilmastotavoitteissa


Voidaan perustellusti sanoa että hyötyajoneuvojen sähköistyminen ottaa vasta ensiaskeleitaan, mutta edelläkävijäyritykset ovat jo voimalla mukana.

Pakettilajitteluun ja -kuljetuksiin keskittynyt PostNord on tilannut käyttöönsä nipun uusia täyssähköisiä Ford E-Transit-pakettiautoja. Ensimmäiset autot otettiin käyttöön jo viime vuoden puolella ja keväällä rekisteröidään loput yhteensä 20 kpl:een tilauserästä.

Tavoitteena ilmastoystävälliset kuljetuspalvelut

PostNordin toimitusjohtaja Johanna Starck kertoo autohankintojen perusteista. ”Uusimme koko ajan ajokalustoamme ja käyttämiämme käyttövoimia, jotta voimme tarjota kuljetuspalveluita mahdollisimman ilmastoystävällisesti”.

PostNord on tavoitteineen tosissaan. ”Meillä on kunnianhimoiset ilmastotavoitteet: Kaikki pääkaupunkiseudun, Tampereen ja Turun muodostamalla alueella tehtävät kuljetukset tullaan ajamaan fossiilittomasti vuoteen 2025 mennessä. Kaikki viimeisen kilometrin jakelut tullaan ajamaan päästöttömästi vuoteen 2027 mennessä (käytännössä se tarkoittaa sähköautoja, jotka käyvät uusiutuvalla energialla, kuten vesi-, aurinko- tai tuulivoimalla). Kaikki kuljetuksemme ovat fossiilittomia vuoteen 2030 mennessä”, Starck linjaa.

Autokeskus yhteistyökumppanina

Autokeskus on mukana PostNordin kumppanina toteuttamassa tavoitteiden saavuttamista. Fordin E-Transit-mallisto antaa siihen mainiot mahdollisuudet. Mallisto on kattava, käsittäen useita eri korikokoja umpipakettiautona ja lisäksi saatavana ovat myös alustamallit, joista on muokattavissa erilaisilla päällirakenteilla mm. lava-autoja ja erilliskoriratkaisuja

Umpipakettiautoista toteutetaan mm. lämpötilasäädeltyihin kuljetuksiin soveltuvia ajoneuvoja. Tällaisella autolla myös PostNord testaa sähköpakettiauton soveltuvuutta vaativiin terveydenhuollon kuljetuksiin, joissa mm. lääkkeiden lämpötilan tulee pysyä stabiilina, oli ulkona sitten paukkupakkanen tai kesähelle. 

Sähköautojen päivittäisessä käyttämisessä on joitain erityispiirteitä, liittyen mm. esilämmitykseen, lataamiseen, ajo-olosuhteisiin ja taloudelliseen ajotapaan. Autokeskus tarjoaakin tarvittaessa perehdytystä asiakasyrityksen henkilökunnalle. Näin myöskin PostNordin tapauksessa, yhteistyössä Fordin maahantuonnin kanssa on kerätty infopaketti sekä järjestetty koulutustapahtuma suunnattuna autojen kuljettajille ja esimiehille.

 

 

 

OTA YHTEYTTÄ YRITYSMYYNTIIMME

Tilaa uutiskirje suoraan sähköpostiisi

Haluatko saada tiedon uusista kirjoituksista suoraan sähköpostiisi? Tilaa nyt Autokeskuksen uutiskirje.

TILAA UUTISKIRJE