Ympäristövastuu


Noudatamme Autokeskuksen kaikissa autotaloissa ISO 9001- ja 14001-standardien mukaisesti sertifioitua laatu- ja ympäristöohjelmaa. Sen lisäksi olemme sitoutuneet autoalan Green Deal -sopimukseen.

Green Deal -sopimuksen mukaisesti olemme sitoutuneet lisäämään sähköautojen latauspaikkoja, tarjoamaan vaihtoehtoisia käyttövoimia hyödyntäviä ajoneuvoja esittelyautoina ja huollon sijaisautoina, osallistumaan romutuspalkkiokampanjoihin ja muihin vastaaviin hankkeisiin sekä lisäämään aurinkoenergian käyttöä. Tähän liittyen olemme jo ottaneet käyttöön aurinkovoimalan Autokeskus Airportin katolla. Aurinkoisina päivinä koko talo (18 502 m2) toimii aurinkoenergialla. Lue lisää sitoumuksestamme täältä.

Laatuohjelman avulla varmistamme palveluidemme laadun ja jatkuvan parantamisen. Laatukäsikirjaamme sisältyvät ympäristöohjeet ovat ISO 14001-standardin mukaiset. Autoalan Keskusliitto valvoo laatuohjelmaamme säännöllisillä auditoinneilla.

Seuraamme, arvioimme ja mittaamme jätteiden määriä ja hyötykäyttöastetta sekä energian ja vedenkulutusta. Ympäristömittarit kuuluvat olennaisena osana liiketoimintamme raportointijärjestelmiin

Toimintatapoihimme kuuluvat

  • Yksityiskohtainen jäte- ja kemikaalikartoitus, myös alihankkijoidemme osalta.
  • Jätehuoltosuunnitelma, jonka jatkuvana tavoitteena on kierrätyksen tehostaminen ja sekajätteen vähentäminen
  • Tarvittaessa uusien palveluiden kehittämisessä tai uusien tuotteiden käyttöönotossa arvioidaan ympäristövaikutukset. Jos arvion perusteena todetaan merkittäviä vaikutuksia, määritellään ympäristövaikutuksen synty ja seuraus, riskiluokka ja riskien hallintakeino.

Liiketoiminnassamme vähennämme toimintamme ympäristövaikutuksia kehittämällä

  • kehittämällä energiatehokkuuttamme
  • vähentämällä toiminnastamme aiheutuvien jätteiden määrää
  • maksimoimalla jätteiden hyötykäyttöastetta

Tilaa uutiskirje suoraan sähköpostiisi

Haluatko saada tiedon uusista kirjoituksista suoraan sähköpostiisi? Tilaa nyt Autokeskuksen uutiskirje.

TILAA UUTISKIRJE