Sähköä Oili Jalonen -ralliin


Oili Jalonen -rallissa 20.8.2022 nähdään ensimmäistä kertaa Vakka-Suomen teillä täyssähköauto etuautona. Yhteistyökumppani Autokeskus Oy Raisio vie reitille tällä kertaa BMW i4 M50:n.

On makuasia, jääkö jotain kaipaamaan, jos sähköautojen myötä rallin äänet vaimenevat. Sähköautojen kiihtyvyys ja suorituskyky kuitenkin lupaavat jännittäviä tilanteita jatkossakin. BMW i4 M50:n konepellin alla on 544 hevosvoimaa, joilla tämä viisiovinen ja -paikkainen perheauto kiihtyy Sport-Boost-tilassa nollasta sataan 3,9 sekunnissa.

Sähköautot yleistyvät Suomessa vauhdilla, ja vähitellen trendi alkaa näkyä myös moottoriurheilussa. Tänä kesänä Tekniikan Maailman ja sen pohjoismaisten kumppaneiden urheiluautotestikin sähköistyi. Electric Scandinavian Sports Car Of the Year 2022 toteutettiin pelkillä täyssähköautoilla. Mukana ollut BMW i4 M50 nousi pohjoismaisten raatien pisteytyksessä jaetulle neljännelle sijalle.

Kuluvana vuonna Suomessa rekisteröidyistä uusista henkilöautoista jo melkein 16 % oli täyssähköautoja ja yli 20 % oli ladattavia hybridejä.

 

P90439354_highRes_bmw-i4-m50-9-2021-5

 

Tilaa uutiskirje suoraan sähköpostiisi

Haluatko saada tiedon uusista kirjoituksista suoraan sähköpostiisi? Tilaa nyt Autokeskuksen uutiskirje.

TILAA UUTISKIRJE