Harjoittelun kautta työsuhteeseen


Eetu Glad vaihtoi baarimikon työn ja eSport-opinnot autoalaan

“Koukuttavaa”, Eetu kuvailee automekaanikon työtä. Opintoja aloittaessaan hän ei ollut vielä varma siitä, haluaako oikeasti mekaanikon työstä itselleen ammatin. Sitten työ osoittautuikin mielenkiintoiseksi, ja Eetu suosittelee sitä kaikille, joita kiinnostavat autot ja uuden oppiminen.

Eetu Glad tuli Autokeskukseen työharjoitteluun syksyllä 2022. Autokeskusta harjoittelupaikkana ehdotti Stadin Ammattiopiston opettaja. Muutaman kuukauden kuluttua työharjoittelu muuttui määräaikaiseksi työsuhteeksi, ja valmistumisen jälkeen vakituiseksi.

Käytännönläheisistä automekaanikon opinnoista on Eetun mielestä hyötyä, vaikkei edes tähtäisi mekaanikon uralle. Opintoihin kuuluvan työharjoittelun aikana sitten selviää, millaista olisi työskennellä mekaanikkona ja onko ala itselle soveltuva.

Eetu kehottaa tulemaan työharjoitteluun avoimin mielin nöyränä, muttei nöyristellen. Mitä enemmän kyselee, sitä enemmän saa harjoittelusta hyötyä: ”Ei kannata luulla, että tietää paremmin. Ja vaikka tietäisikin, kannattaa silti kysellä ja ottaa neuvot vastaan.” Eetu kertoo itse saaneensa johonkin työvaiheeseen ohjeistuksen neljältäkin eri kollegalta. ”Osasin työvaiheen jo ennestään, mutta annoin heidän silti neuvoa. Sitten pystyin valitsemaan työtavoista parhaalta vaikuttavan.”

Toinen Eetun neuvo harjoitteluun tulevalle on kännykän jättäminen kaappiin työpäivän ajaksi. Kännykkään uppoutumalla harjoittelusta ei saa kummoistakaan hyötyä. Eetu toteaa pahimpien kännykkäaddiktien harjoittelujen yleensä myös jäävän lyhyiksi.

Työn hyvä puoli on, että se soveltuu myös sellaiselle, joka ei koe asiakaspalvelua itselleen luontaiseksi. Video-checkin kuvaamistakaan ei tarvitse jännittää. Ensimmäisen tekemiseen Eetukin myöntää käyttäneensä aikaa ja kuvanneensa kymmenkunta eri versiota ennen kuin kehtasi lähettää tuotoksen asiakkaalle. Nykyisin videon tekeminen on rutiinia ja vain yksi työvaihe muiden joukossa.

DSC09660

 

Tilaa uutiskirje suoraan sähköpostiisi

Haluatko saada tiedon uusista kirjoituksista suoraan sähköpostiisi? Tilaa nyt Autokeskuksen uutiskirje.

TILAA UUTISKIRJE