Hilti ottaa askeleen lähemmäs CO2 -tavoitteitaan autokannan päivityksellä


Asiakkaamme Hilti (Suomi) Oy pyrkii hiilineutraaliksi vuoteen 2023 mennessä. Osana Hiltin kunnianhimoista tavoitetta on sähköistää koko Hiltin autokanta, 158 työsuhdeautoa tavoiteaikataulun mukaisesti. Autokannan vaihto täyssähköiseksi pudottaa CO2 -päästöjä 90% vuositasolla.

Hilti-konsernin globaalin strategian mukaisesti Hilti (Suomi) Oy pyrkii hiilineutraaliksi vuoteen 2023 mennessä. Yritys yritys palvelee asiakkaita suoraan työmailla, joten liikkumiseen tarvitaan autoja: Hiltillä on 158 työsuhdeautoa ja yhden työntekijän keskimääräinen kilometrimäärä vuodessa on 40 000 km. Tavoitteena on vaihtaa koko autokanta täyssähköiseksi vuoteen 2023 mennessä. Autokeskus on toiminut Hiltin autoliikekumppanina jo pitkään ja meillä oli kunnia luovuttaa Hiltin ensimmäiset 10 Škoda Enyaq iV -sähköautoa käyttäjille helmikuussa.

Autokannan vaihto täyssähköiseksi pudottaa CO2 -päästöjä 90% vuositasolla. Kaikki Hiltin käyttämä sähkö ostetaan jo nyt ilmastosähkönä ja myös uusien sähköautojen kotilatauksessa käytettävä sähkö on 100% tuulisähköä. 

Lisää Hiltin kestävän kehityksen strategiasta voit lukea Hiltin kotisivuilta.

henkilöstö oli mukana päättämässä automalleista

Täyssähköautoiluun siirtyminen on ollut toiveena myös henkilöstön puolelta ja automallin valinnassa on huomioitu henkilöstön omat tarpeet ja toiveet. Automallien valinnan on suorittanut henkilöstöstä muodostettu projektiryhmä, joka arvioi ja testasi automalleja käytännön olosuhteissa. 

Yritys kustantaa jokaiselle käyttäjälle työsuhde-etuna kotilatausaseman, joka mahdollistaa sähkölaskun ohjaamisen yritykselle. 

Hilti (Suomi) Oy:n talous- ja operatiivinen johtaja Ulf Forsell kertoo, että muutoksen läpiviennissä henkilöstön oma motivaatio ympäristönsuojeluun on toiminut yhtäläisenä kannustimena konsernin globaalien tavoitteiden ohella. Kestävä kehitys on yksi yrityksen strategisista keskittymisaluista ja vahva vastuullisuus liiketoimintaetujen sijaan näkyy esimerkiksi kierrätysprosessissa: Hiltille Suomessa palautuneiden työkalujen kierrätysaste on 98%.

Hilti5

yhteistyöllä voimaa

Kun yritys, kuten Hilti (Suomi) Oy, päättää lähteä muuttamaan autopolitiikkaansa tai hankintamalliaan, me Autokeskuksessa olemme mielellämme apuna. Prosessi saattaa olla hyvinkin pitkä ja sisältää paitsi eri sidosryhmien koeajoja, myös kokonaiskustannuslaskelmia, palvelukokonaisuuksien etsimistä, kumppaniverkoston rakentamista ja niin edelleen.

Kun isoja muutoksia tehdään tai isompia autoeriä hankitaan, kuten Hiltin tapauksessa, nousee kumppaniverkosto, jossa osapuolet tekevät yhteistyötä keskenään, merkitykselliseen asemaan. Hiltin hankintaprosessi on erinomainen esimerkki siitä, kuinka asiat voidaan saada sujumaan joustavasti, vaikka mukana on useita toisistaan riippumattomia toimijoita; autoliike, maahantuonti, leasingyhtiö, teippauskumppani, latausratkaisujen toimittaja, kuljetusliike, rengastoimittaja jne.  Valitsemalla ammattitaitoiset ja kokeneet kumppanit yritys voi säästää merkittävästi aikaa ja siten myös rahaa, kun asiat hoituvat ja mahdollisissa ongelmatilanteissa kaikki osapuolet tuntevat toisensa ja asiointi on mutkatonta.

hilti (suomi) oy lyhyesti

Hilti suunnittelee ja valmistaa rakennusalalle suunnattuja edistyneitä teknisiä ratkaisuja, ohjelmistoja ja palveluita. Yritys toimii maailmanlaajuisesti yli 120 maassa työllistäen noin 31 000 henkilöä.

autokeskuksen yritysmyynti palveluksessasi

Tarvitseeko sinun yrityksesi apua hankintaprosessin tai autopolitiikan suunnittelussa? Me Autokeskuksen yritysmyynnissä olemme täällä sinua varten, ota yhteyttä! Yritysmyyntitiimimme yhteystiedot löydät osoitteesta: autokeskus.fi/yritysmyynti/yhteystiedot/

 

 

Tilaa uutiskirje suoraan sähköpostiisi

Haluatko saada tiedon uusista kirjoituksista suoraan sähköpostiisi? Tilaa nyt Autokeskuksen uutiskirje.

TILAA UUTISKIRJE